Brazilski Jiu Jitsu za početnike

 

Sistem i program za početnike po kom radimo je posebno dizajniran od strane Caio Terra 12x svetskog šampiona i sve je testirano  na najvišem svetskom nivou. Svako ko tek počinje da trenira moze bezbedno i detaljno da nauči osnove Brazilskog Jiu Jitsu-a koje su kamen temeljac daljeg napretka. U “ Caio Terra Academy Beograd “ treninzi se odvijaju u prijateljskom okruzenju i svi naši članovi su uvek spremni da pomogu svakom novom polazniku da postigne svoje ciljeve.

Najvažnija stvar koju svaki početnik treba da zna je to da se ništa ne može postići preko noći. Potrebno je dosta strpljenja i truda kako bi se razvila osnovna motorika i savladale osnovne tehnike Brazilskog Jiu Jitsu-a. I tek tad počinje zabavan deo. Jednom naučeno se ne zaboravlja, samo se nadogradjuje i usavršava.

Brazilski Jiu Jitsu je kompleksan sport i kao takav zahteva dosta razmišljanja. Iz tog razloga ga mnogi nazivaju ljudski šah. U samoj borbi uvek pobedjuje osoba koja razmislja par koraka unapred. Mnogo puta je vidjeno kako dosta sitnija i slabija osoba uspeva da savlada znatno veću i fizički dominantniju osobu.

Nije potrebna nikakva fizička priprema  bi neko počeo da se bavi Brazilskim Jiu Jitsu-om. Kondicija I snaga se stiče samim treniranjem. Takodje ni godine nisu preduslov. BJJ je jedan od retkih sportova koji može da se trenira ceo život bez obzira sa koliko godina počeli. Najbolji vreme za početak je upravo sad. Potrebna je samo volja za pozitivnim promenama .